OHSAS staat voor Occupational Health and Safety Management System. OHSAS is een internationale norm voor het beheersen van de gezondheid en veiligheid op de werkplek. OHSAS biedt een handleiding voor het opzetten van een Arbo-managementsysteem. Waar VCA (Veiligheids Checklist Aannemers) met name gericht is op de petrochemische industrie en de bouwsector, is OHSAS geschikt voor alle soorten organisaties.

Integratie van systemen

De systematiek van OHSAS 18001 komt grotendeels overeen met de systematiek van ISO 9001 (kwaliteit) en 14001 (milieu). Daardoor is OHSAS uitstekend te integreren in de bestaande kwaliteits- en milieumanagementsystemen.

Doel van het OHSAS-systeem

Wanneer u beschikt over een Arbo-managementsysteem kunt u laten zien aan opdrachtgevers en de arbeidsinspectie, dat u op een verstandige, gestructureerde wijze omgaat met arbeidsomstandigheden. Daarnaast zorgt een Arbo-managementsysteem ook voor bedrijfseconomische voordelen.

AMK Inventis ondersteunt u bij het opzetten, invoeren en onderhouden van het Arbo-managementsysteem. Wanneer dat mogelijk is, wordt het systeem geïntegreerd in een bestaand zorgsysteem.

Bent u geïnteresseerd in een OHSAS 18001-certificatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.